Skriv på och stoppa skrotbilsberedningförslaget från Naturvårdsverket

 2012-08-09    20:59:39   av:tuffatjejerluktardiesel
 
 
Det här måste vara ett av tidernas sämsta förslag (och praktiskt ogenomförbart för den delen). Ska man inte heller försöka motverka slit och slängsamhället? Kanske reservdelsbilarna i grund och botten kan ses som ett hot mot konumentsfären vi lever i och på så vis räknas in i självhushållningen. Vad skulle egentligen ske om fler började med just självhushållning?Börja odla sin egen mat i större utsträckning, köpa alltmindre tekniska prylar, kläder, inredning etc. Hur skulle det påverka välfärden som tydligen ska existera i landet om några miljoner människor började på så vis och kanske inte längre var så beroende av kapitalen? För egentligen går ju allt lönearbetande åt att gynna konsumtionen. Det finns ju en bondetrend nu (ja trender kommer ju och går) att man vill satsa på just att hushålla och odla själv, flytta från staden till landet och komma nära naturen. En undersökning som har gjorts visade att flera kunde föredra att bo just på landsbygd om arbetet fanns i staden. Men det handlar väl samtidigt om bekvämligheter? Som en äldre person sa en gång: "Visst är det knepigt, förr gick man ut i skogen, högg ved och slet med det. Men stark i kroppen blev man. Idag går dom på såna där gym istället."
 
Haha.. ja nu kommer man ifrån ämnet. En annan sak som är intressant att fundera över om Naturvårdsverket har vetskap om att det finns bilkyrkogård som är K-märkt bland annat. Tror den ska ligga i Värmland, kommer den också hamna på återvinningen i så fall? ;) http://www.dieselverkstaden.se/event.asp?di=26797
 
Hoppas i vilket fall att fleraföljer den här länken:http://www.upprop.nu/kefs  och skriver under protestlistan omedelbums. Tipsa även andra som håller med att göra samma sak.
 
På DMV:s hemsida står det:
 
Naturvårdsverkets förslag "Uttjänta bilar och miljön"som bland annat innebär:
 
- att det blir olagligt att privat befatta sig med "reservdelsbilar"
- att bilar som är avställda 2 år automatiskt tas bort ur bilregistret
- att det blir svårt/omöjligt att importera/exportera avställda bilar
 
 
Redovisningen i fulltext: http://www.mhrf.se/M2011/2459/KeRedovisning
 
 
 
 
Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

     Kom ihåg mig?
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!